Reďkovkové placky s jogurtovým dipom15

Reďkovkové placky s jogurtovým dipom

Suroviny

  • 400 g reďkoviek
  • 6 jarných cibuliek
  • 3 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice škrobovej múčky
  • 250 g plnotučného bieleho jogurtu
  • 1 vajce
  • 4 vetvičky hladkolistej petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

94%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Reďkovky očistite, opláchnite a nastrúhajte nahrubo. Premiešajte s pol lyžičkou soli a nechajte 10 minút odležať. Potom z nich dôkladne vytlačte šťavu a dajte do misy spolu s jarnými cibuľkami nakrájanými na tenké kolieska, so strúhankou, škrobovou múčkou, 4 lyžicami jogurtu a s vajcom. Osoľte, okoreňte a premiešajte. Zo zmesi vyformujte asi 20 placiek. Opekajte na rozhorúčenom oleji z oboch strán asi 2-3 minúty. Zatiaľ opláchnite petržlenovú vňať, vytraste z nej vodu a listy nasekajte nadrobno. 200 g jogurtu dochuťte soľou aj korením a posypte petržlenovou vňaťou. Placky podávajte s jogurtovým dipom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa