Rebarborový koláč s mandľovou posýpkou30

Rebarborový koláč s mandľovou posýpkou

Suroviny

  • 500 g rebarbory
  • 120 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 30 g marcipánu
  • 50 ml mlieka
  • 2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • maslo na vymazanie formy
  • NA POSÝPKU: 80 g polohrubej múky
  • 80 g mletých mandlí
  • 80 g krupicového cukru
  • 80 g masla

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Stopky rebarbory umyte, ošúpte a pokrájajte na kúsky. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vymažte maslom. Múku, mandle a cukor zmiešajte, pridajte maslo a pripravte posýpku. Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešajte dopenista. Postupne vmiešajte vajcia, pridajte marcipán rozmiešaný v mlieku, citrónovú kôru, zmes múky s kypriacim práškom a premiešajte. Cesto rozotrite do formy, obložte rebarborou, posypte posýpkou a pri teplote 175 °C pečte asi 20 minút

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Ak nechcete, aby bolo tmavé cesto na mramorovú bábovku suché, pridajte do neho namiesto kakaa orieškovú nátierku, napríklad Nutelu.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa