Ravioli so špenátovou plnkou45

Ravioli so špenátovou plnkou

Suroviny

  • 400 g rezancového cesta
  • Plnka: 100 g jemnej klobásy
  • 1 vajce
  • 100 g mrazeného špenátu
  • 1 lyžica horčice
  • 1 až 2 lyžice strúhanky
  • na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
  • lyžica nasekanej bazalky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • Omáčka: 100 g prerastenej údenej slaniny
  • 2 lyžice masla (alebo tuku)
  • 4 paradajky
  • 1 malá konzerva olúpaných paradajok
  • 1 cibuľa
  • pol zväzku bazalky
  • vegeta

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto natenko vyvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame na malé štvorce a necháme obschnúť asi na 10 minút. V mise zmiešame pomletú klobásu, nasekaný špenát, vajce a horčicu. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a bazalkou, prípadne zahustíme strúhankou. Na polovicu každého štvorca cesta dáme špenátovú plnku a okraje natrieme vodou. Zakryjeme zvyšnou polovicou cesta a okraje dobre pritlačíme. Ravioli varíme v osolenej vode asi 5 až 10 minút (podľa veľkosti). Na omáčku rozpálime v hrnci maslo a roztopíme v ňom nadrobno nakrájanú slaninu. Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Primiešame olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na malé kocky. Zalejeme prepasírovanými paradajkami z konzervy a uvaríme omáčku. Ochutíme nadrobno nasekanou bazalkou, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a vegetou. Dobre odkvapkané ravioli dáme na taniere, zalejeme paradajkovou omáčkou a ihneď podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa