Pudingový koláč45

Pudingový koláč

Suroviny

  • na cesto - 4 kakaové pudingové prášky
  • 2 dl oleja
  • 200g práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • Plnka: 500 g hladkého tvarohu
  • 200g práškového cukru
  • 200 g masla
  • na posypanie nastrúhaná horká čokoláda

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetky prísady na cesto dobre vymiešame a vylejeme na hlbší plech, pretože cesto pri pečení veľmi napuchne. Pečieme pri 200 stupňoch 30 minút (v elektrickej rúre). Cesto necháme vychladnúť a za ten čas si pripravíme plnku. Tak isto všetky prísady vymixujeme do hladka. Plnkou potierame vychladnuté cesto. Kto chce, môže upečené cesto potrieť marhuľovým lekvárom, alebo poukladať po ceste rôzne ovocie a zaliať plnkou. Vrch posypeme strúhanou čokoládou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nechceme pri pečení použiť veľa vajíčok, môžme ich nahradiť sójovou múčkou alebo 2 lyžicami vody.
  • Na ozdobenie vianočného pečiva sú vhodné aj nastrúhané alebo nahruhrubo nakrájané mandle, nastrúhaná čokoláda alebo kandizované ovocie.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa