Pravé talianske gelato45

Pravé talianske gelato

Suroviny

  • 2 poháre mlieka
  • 1 pohár šľahačkovej smotany
  • 4 žĺtky
  • pol pohára cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

84%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V stredne veľkej vyššej panvici rozmiešajte mlieko so smotanou. Zohrievajte, kým sa na okraji neurobí pena a potom odstavte z ohňa. Vo veľkej mise vymiešajte žĺtky s cukrom a za stáleho miešania nalejte do masy mliečnu zmes. Prelejte do panvice, vráťte na sporák a varte na strednej teplote.

Miešajte drevenej vareškou, až kým zmes nebude gélovitej konzistencie a nebude sa oddeľovať od  varešky. Ak sa začnú objavovať drobné vajíčkové hrudky, okamžite odstavte z ohňa. Prelejte zmes cez gázu alebo veľmi jemné sito do misy, zakryte a  dajte na noc do chladu. Ráno zmes preložte do zmrzlinovača, postupujte podľa návodu a zmrazte. Ak je gelato príliš tuhé, preložte ho do chladničky, až kým nezíska správnu konzistenciu

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa