Pravé španielske gazpacho15

Pravé španielske gazpacho

Suroviny

  • 6 paradajok
  • 1 uhorka
  • 1 paprika
  • pol červenej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 krajec chleba
  • vínny biely ocot
  • trocha vody
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • opečený chlieb ako príloha

Náročnosť receptu

jednoduchý

94%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zeleninu a chlieb nakrájajte na kocky (trocha si odložte na podávanie), aby sa dali rozmixovať. Do mixéra pridajte ocot, soľ, korenie, olivový olej a trochu vody. Rozmixujte a nechajte vychladiť. Gazpacho podávajte ozdobené kúskami zeleniny, opečeného chleba a pokvapkané olivovým olejom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa