Pomarančový šalát s medom a trochou bieleho vína30

Pomarančový šalát s medom a trochou bieleho vína

Suroviny

  • 1 kg pomarančov
  • 150 ml bieleho vína
  • 50 g práškového cukru
  • 150 g medu
  • 50 g vlašských orechov
  • pistácií alebo píniových orieškov

Náročnosť receptu

jednoduchý

97%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Olúpané a na tenké diely nakrájané pomaranče dajte do misy. Víno prehrejte spolu s práškovým cukrom a medom. Tekutinu dobre vychlaďte, prelejte ňou pomaranče a odložte aspoň na hodinu do chladu. Pred podávaním šalát posypte posekanými orechmi. Môžete podávať s medom osladenou kyslou smotanou alebo jogurtom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak máte menej tvarohu, ako potrebujete, môžete tvarohovú náplň „nadstaviť“ nastrúhanými varenými zemiakmi alebo niekoľkými lyžicami uvareného vanilkového pudingu.
  • Ak pri pečení nevyužijeme všetky žĺtka, v nádobke ich zalejeme olejom a dáme zamraziť.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa