Pomarančový chlebík s mandľami45

Pomarančový chlebík s mandľami

Suroviny

  • 4 bio pomarančov
  • 6 vajec
  • 180 g pomletých mandlí
  • 70 g špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • 220 g hnedého cukru
  • 1 lyžičku sódy bicarbóny
  • 150 g pomarančového lekváru
  • 1-2 bio pomaranče na ozdobu

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pomaranče umyte, vložte do hrnca s vodou, prikryte pokrievkou a na miernom plameni varte približne 60 minút. Uvarené pomaranče vyberte z vody, nechajte vychladnúť a olúpte. Olúpané pomaranče pokrájajte na menšie kúsky a dajte do širšej misy. Pridajte vajcia, pomleté mandle, hnedý cukor, sódu bicarbónu, špaldovú múku a všetko spolu ručným mixérom rozmixujte na hladkú masu. Formu na chlebík vymastite, vysypte múkou a naplňte cestom. Povrch uhlaďte a vo vyhriatej rúre pečte pri teplote 180 °C cca 60-80 minút. Upečený chlebík nechajte vo forme odstáť 8-10 hodín a potom vyklopte. Povrch chlebíka potrite pomarančovým lekvárom a dozdobte kolieskami pomaranča.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nechcete, aby bolo tmavé cesto na mramorovú bábovku suché, pridajte do neho namiesto kakaa orieškovú nátierku, napríklad Nutelu.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa