Poľské pirohy45

Poľské pirohy

Suroviny

  • Na rezancové cesto:
  • múku
  • vodu
  • vajce
  • soľ.
  • Náplň I:
  • kapustu
  • huby
  • cibuľu.
  • Náplň II:
  • mleté hovädzie a bravčové mäso
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • cibuľu.
  • Náplň III:
  • Tvaroh
  • cibuľu
  • uvarené zemiaky
  • olej.
  • slaninku na ozdobenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

79%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z múky, vajca, soli a vody vymiesime cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 2 až 3 mm. Z cesta vykrajujem kolieska. Naplníme rôznymi náplňami. Náplň I: kapustu osmažíme s cibuľkou a hubami. Náplň II: mäso osmažíme s cibuľkou, osolíme a okoreníme. Náplň III: tvaroh zmiešame s pokrájanou cibuľkou a uvarenými zemiakmi. Pirohy uzatvoríme a varíme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, varíme ešte 7 minút. Porcie prelejeme slaninkou pokrájané na malé kocky a osmaženou do ružova.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa