Polievka z ružičkového kelu30

Polievka z ružičkového kelu

Suroviny

  • 1 kg ružičkového kelu
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • maslo
  • sušený majorán
  • drvená rasca
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • soľ
  • korenie
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • muškátový oriešok
  • krutóny

Náročnosť receptu

jednoduchý

97%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ružičkám oberte vrchné listy a opláchnite ich studenou vodou. V osolenej vode ich varte asi 10 minút a rýchlo schlaďte studenou vodou. Ostanú pekne zelené. Nakrájanú cibuľu a cesnak opečte na troche masla, pridajte majorán a rascu, zalejte vývarom. Okoreňte, osoľte, ak treba. Povarte asi 2-3 minúty a vmiešajte smotanu. Po chvíli odstavte, pridajte štipku muškátového orieška a vložte väčšinu uvarených ružičiek – zopár ich odložte na servírovanie. Polievku rozmixujte a môžete podávať. Ozdobte zvyšnými ružičkami a krutónmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa