Polievka z mladého póru30

Polievka z mladého póru

Suroviny

  • 1 malý pór
  • 2 malé mrkvy
  • 1 malý petržlen
  • 1 väčší zemiak
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • soľ
  • biele mleté korenie
  • 1 lyžica masla + 1 lyžica olivového oleja
  • kyslá smotana
  • čerstvý pór a opečený chlieb na podávanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V hrnci rozohrejte maslo s olivovým olejom. Zeleninu očistite, nakrájajte a opečte. Ochuťte cukrom, soľou a bielym korením. Zalejte vývarom a varte, kým zelenina nezmäkne. Asi polovicu polievky krátko rozmixujte ponorným mixérom, ale nie celkom na hladko. Pridajte nerozmixovanú zvyšnú polievku a premiešajte. Polievku podávajte ozdobenú kôpkou smotany, kúskami čerstvého póru a s opečeným špaldovým chlebom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa