Polievka šošovicová so zelerom30

Polievka šošovicová so zelerom

Suroviny

  • 50 g šošovice
  • 100 g zeleru
  • 100 ml cibuľového vývaru
  • bobkový list
  • nové celé korenie
  • soľ
  • 1 ČL olivového oleja

Náročnosť receptu

jednoduchý

58%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Šošovicu namočíme na 12 hodín. Vodu zlejeme, prilejeme čerstvú, osolíme, pridáme nové celé korenie a bobkový list. Varíme do polomäkka a pridáme očistený, postrúhaný zeler, cibuľový vývar a varíme do mäkka. Na záver pridáme olivový olej.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa