Polievka s mrveničkou45

Polievka s mrveničkou

Suroviny

  • 1 l vody
  • 3 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 PL oleja
  • 1 kocka zeleninového bujónu
  • 8 PL hrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • korenie
  • pažítka na ozdobenie.

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme na oleji. Zalejeme litrom vody. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, pridáme do vody spolu s bujónom a varíme. Múku, vajcia a soľ zmiešame na cestíčko, ktoré nastrúhame na strúhadle. Keď sú zemiaky skoro mäkké, zavaríme mrveničku do polievky. Napokon okoreníme a posypeme pažítkou či petržlenovou vňaťou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa