Polievka s krupicovými haluškami45

Polievka s krupicovými haluškami

Suroviny

  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 100 g hrášku
  • 100 g ružičiek brokolice
  • 100 g ružičiek karfiolu
  • 100 g zelenej fazuľky
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 3 zrniečka nového korenia
  • 5 zrniečok čierneho korenia
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice masla
  • Na halušky: 7-8 lyžíc krupicovej múky
  • 2 vajcia
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

85%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na masle na miernom ohni opečte očistenú a nadrobno nakrájanú mrkvu a petržlen. Pridajte hrášok, ružičky brokolice, karfiolu a zelenú fazuľku. Restovanú zeleninu zalejte vývarom. Ochuťte novým a čiernym celým korením. Polievku varte do zmäknutia zeleniny, ale nerozvarte ju. Z krupicovej múky, vajec a zo soli pripravte mäkšie cesto. Pomocou dvoch lyžíc namočených do studenej vody tvarujte halušky. Hneď ich vkladajte do horúceho zeleninového vývaru. Môžete ich variť aj priamo v polievke tak, aby sa halušky súčasne uvarili so zeleninou. Polievku podávajte s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa