Polievka s bylinkovým prekvapením45

Polievka s bylinkovým prekvapením

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 60 g masla
  • 3 lyžice zmesi byliniek podľa chuti
  • soľ
  • 30 g múky
  • 30 g škrobovej múčky
  • 2 lyžice strúhaného syra
  • 200 g hrášku
  • 200 g brokolice
  • pažítka
  • 1,5 l zeleninového vývaru

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtky vyšľaháme s maslom, vmiešame bylinky, soľ a koreniny. Primiešame vyšľahané bielky a pridáme múku zmiešanú so škrobom a syrom. Celú zmes dobre vymiešame a rozotrieme do formy vymastenej tukom a vysypanej strúhankou. Pečieme 25 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Po vychladnutí cesto rozkrájame na kosoštvorce. Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame. Vývar necháme zovrieť, následne pridáme zeleninu a necháme variť kým nezmäkne. Následne podávame s pažítkou a bylinkovou piškótou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa