Pohánková kaša s mrkvou30

Pohánková kaša s mrkvou

Suroviny

  • 2 lyžice pohánky
  • 6 lyžíc vody
  • 10 dkg mrkvy
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžica sladkej smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pohánku s vodou privedieme do varu, odstavíme z plameňa a necháme 20 minút napučať. Postrúhanú mrkvu pridáme ku kaši. Osladíme medom a dochutíme smotanou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Ak vložíme do mlieka chrenový list, mlieko neskysne a zostane sladké aj niekoľko dní.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa