Plnené šunkové bagle15

Plnené šunkové bagle

Suroviny

  • 4 bagle (alebo iné obľúbené pečivo)
  • 2 lyžice majonézy
  • 4 plátky syra (čedar alebo mimolette oranžovej farby)
  • natrhané údené mäso (zostalo z pečenej šunky)
  • listy rôznych šalátov
  • Na makový dresing: 150 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 malá šalotka
  • trocha cukru
  • soľ
  • mak

Náročnosť receptu

jednoduchý

90%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pripravte makový dresing: V mixéri mixujte kyslú smotanu, vínny ocot, dijonskú horčicu, nadrobno nakrájanú šalotku, trochu cukru a soľ asi 20 sekúnd. Primiešajte mak. Bagle rozkrojte, zľahka potrite majonézou, pridajte plátky syra, natrhané údené mäso a listy šalátu. Pokvapkajte makovým dresingom a podávajte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Bryndzové halušky budú pekné biele, ak postrúhané zemiaky zalejete horúcou vodou.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa