Plnené roládky45

Plnené roládky

Suroviny

  • 400 g bravčového mäsa
  • 300 g špenátu
  • 2-3 vajíčka
  • 100-200 g šunky
  • 2 cibule
  • 50 g masla
  • 2 čerstvé paradajky
  • 50 ml bieleho vína
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájame na plátky a osmažíme na oleji. Pridáme na väčšie kúsky pokrájaný špenát, paradajky pokrájané nadrobno a spolu dusíme domäkka. Z vajíčok urobíme omeletu. Mäso nakrájame na 8 plátkov ktoré naklepeme a na každý plátok uložíme plátok šunky, kúsok omelety, lyžicu špenátu a plátok cibule. Všetko to zvinieme, spojíme špáradlom a takto upravené roládky osmažíme na panvici, na ktorej sme si zohriali maslo s olejom. Podlejeme vínom a varíme, kým sa víno neodparí. Podávame so špenátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa