Plnené huby45

Plnené huby

Suroviny

  • uzavreté klobúky bedlí alebo šampiónov ( väčších - ovčích)
  • mleté mäso ochutené (môže byť ako klobásová chuť alebo ako fašírka - tj. aj s vajcom a majoránom)
  • tuk
  • strúhaný syr

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Klobúky naplníme, poukladáme do jenskej misy. Klobúky by mali stáť, naplnené zhora. Dáme ich zapiecť, pred dopečením posypeme strúhanúm syrom. Môžme podávať so zemiakmi alebo aj s ryžou s hráškom alebo s kukuricou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete v recepte použiť víno, ale práve nemáte žiadne po ruke, stačí trošku octu a dve rozpustené kocky cukru víno v omáčke nahradí.
  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.
  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa