Plnené hrianky s volským okom15

Plnené hrianky s volským okom

Suroviny

  • 140 g hriankového chleba
  • 60 g paradajok
  • 60 g hydinovej šunky
  • 40 g tvrdého syra v plátkoch
  • 3 vajcia
  • kúsok šalátovej uhorky
  • petržlenová vňať
  • olej
  • mletá sladká červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

88%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na panvici potretej olejom upečieme po jednom volské oká. Plátky hriankového chleba opečieme v hriankovači. Hrianky potrieme maslom a rozkrojíme na trojuholníčky. Potom ich postupne plníme plátkami šunky, syra, paradajok, uhorky a petržlenovou vňaťou. Navrch položíme volské oko, osolíme, okoreníme a posypeme mletou sladkou červenou paprikou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak varíme knedle vo vode, nebudú slizké, ak do knedľového cesta pridáme na hrot noža sódy bikarbóny.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa