Plnená paprika s krúpami45

Plnená paprika s krúpami

Suroviny

  • 120 g krúp
  • 4 papriky
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 300 g mletého mäsa
  • 1 vajce
  • petržlenovú vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • Na omáčku: 4 paradajky
  • 1 cibuľu
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • citrónovú šťavu

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Krúpy varte vo vode 20 minút, potom zlejte vodu, zalejte novou a znova varte. Opakujte trikrát, aby krúpy stratili pachuť. Papriku očistite. Cibuľu a cesnak nasekajte najemno. Pridajte mäso, vajce, uvarené krúpy, nasekanú petržlenovú vňať, korenie, soľ a poriadne premiešame. Papriky naplňte mäsovou zmesou a pečte na oleji v rúre pri teplote 160 °C asi 25 minút.

Medzitým pripravte omáčku tak, že paradajky ponorte na 2 minúty do vriacej vody, preložte do studenej, olúpte a nakrájajte. Cibuľu nasekajte nadrobno, opečte do zlatista, pridajte pretlak, paradajky, soľ, korenie, podlejte vodou a varte. Počas varenia prilievajte vodu dovtedy, kým sa paradajky rozvaria. Prebytočnú šťavu nechajte odpariť, pridajte citrónovú šťavu, cukor a soľ podľa chuti. Upečené papriky podlejte omáčkou a podávajte so zemiakmi alebo knedľou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa