Pizzové kolieska s bryndzou45

Pizzové kolieska s bryndzou

Suroviny

  • 300 g pizzového cesta (polotovar)
  • 120 g bryndze
  • mleté čierne korenie
  • 40 g masla
  • 60 g cherry paradajok
  • petržlenová vňať
  • rozpustené maslo na potretie

Náročnosť receptu

jednoduchý

90%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom a okoreňíme mletým čiernym korením. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a pomocou okrúhlej formičky vykrojíme stredne veľké kolieska. Každé koliesko potrieme ochutenou bryndzou, uložíme rozkrojené cherry paradajky a posypeme lístkami petržlenovej vňate. Okraje kolieska preložíme a uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch koliesok potrieme rozpusteným maslom a v rúre vyhriatej na 185 stupňov Celzia zapečieme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa