Pizzové kolieska s bryndzou45

Pizzové kolieska s bryndzou

Suroviny

  • 300 g pizzového cesta (polotovar)
  • 120 g bryndze
  • mleté čierne korenie
  • 40 g masla
  • 60 g cherry paradajok
  • petržlenová vňať
  • rozpustené maslo na potretie

Náročnosť receptu

jednoduchý

90%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom a okoreňíme mletým čiernym korením. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a pomocou okrúhlej formičky vykrojíme stredne veľké kolieska. Každé koliesko potrieme ochutenou bryndzou, uložíme rozkrojené cherry paradajky a posypeme lístkami petržlenovej vňate. Okraje kolieska preložíme a uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch koliesok potrieme rozpusteným maslom a v rúre vyhriatej na 185 stupňov Celzia zapečieme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa