Pizza štyri ročné obdobia45

Pizza štyri ročné obdobia

Suroviny

  • 100 g varenej šunky
  • 100 g suchej salámy
  • 100 g mäsa z mušlí
  • 100 g kreviet
  • 200 g syra
  • 100 g nastrúhaného parmezánu
  • menšia konzerva šampiňónov
  • 8 paradajok
  • pol červenej papriky
  • pol zelenej papriky
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku
  • krehké cesto
  • lyžica nasekaného oregana
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

70%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto vyvaľkáme a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Rovnomerne ho potrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oreganom a parmezánom. Paradajky olúpeme, nakrájame na plátky a uložíme na cesto. Na ne položíme krevety, mušle, salámu a šunku nakrájanú na rezance. Pridáme šampiňóny a očistené papriky, ktoré sme nakrájali na prúžky. Osolíme a okoreníme. Navrch rozložíme syr, ktorý sme nakrájali na plátky. Dáme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme 15 až 20 minút. Vyberieme a ihneď podávame

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa