Pivná romanca15

Pivná romanca

Suroviny

  • 100 g pivného syra
  • 100 olomouckých syrečkov
  • 100 g nivy
  • 100 g hermelínu
  • 100 g eidamu
  • 100 g romadúru
  • 50 g masla
  • sladká paprika
  • mletá rasca
  • 1 dl svetlého piva
  • 2 lyžice masti
  • 1 varené vajce
  • petržlenová vňať
  • chlieb

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Eidam nastrúhame, zvyšné druhy syra nakrájame na plátky. Nastrúhaný eidam vymiešame s maslom. Postupné pridávame ostatné druhy syra a prilievame pivo, aby sme získali na konci hladkú pastu. Nakoniec pridáme koreniny. Chlieb opečieme na masti, zľahka osušíme. Natrieme pripravenou pastou, ozdobíme vajíčkom a petržlenovou vňaťou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa