Pivná pomazánka45

Pivná pomazánka

Suroviny

  • 500 g tvarohu
  • 2 cibule
  • 2-3 dl svetlého piva
  • červená sladká i pálivá paprika
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájame na drobno, vymiešame s tvarohom, koreninami a soľou. Počas miešania prilievame pivo, pomazánka nesmie byť príliš riedka. Uložíme do voľnej nádoby, vrch zakryje látkou a necháme týždeň ležať a pracovať v chladničke, potom podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa