Pistáciové rožky45

Pistáciové rožky

Suroviny

  • 85 g vylúpaných pistácií
  • 80 g masla
  • 35 g práškového cukru + na posypanie
  • 1 žĺtok veľkosti L
  • 85 g hladkej múky (môže byť aj špaldová)
  • štipka soli (ak použijete nesolené pistácie)

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vylúpané pistácie najemno zomeľte alebo posekajte v mixéri. V miske vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom. Pridajte žĺtok, preosiatu múku, mleté pistácie a soľ. Vypracujte cesto a nechajte ho hodinu odležať v chladničke. Predhrejte rúru na 190 °C (teplovzdušnú na 170 °C). Z cesta vytvarujte malé rožteky a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte 12-15 minút podľa veľkosti rožtekov. Rožteky po vybratí z rúry nechajte vychladnúť na plechu, pretože kým sú horúce, sú veľmi krehké. Vlažné rožteky zľahka posypte práškovým cukrom a podrvenými pistáciami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Pri výrobe sladkej šľahačky pridávame cukor do skoro úplne tuhej šľahačky, inak by cukor čas tuhnutia výrazne predĺžil.
  • Ak horúci závin prikryjete, bude sa lepšie krájať.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa