Pirohy s malinami a so strúhankou30

Pirohy s malinami a so strúhankou

Suroviny

  • 400 g hrubej múky
  • 1 vajce
  • voda
  • 500 g malín
  • krupicový cukor
  • 200 g strúhanky
  • práškový cukor
  • soľ
  • maslo

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do preosiatej múky pridajte vajce, soľ, vodu a vypracujte tuhšie cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkajte na hrúbku 2 mm. Pohárom vykrojte kolieska a do stredu každého položte asi 2 maliny, posypte trochou krupicového cukru, polovičku cesta preložte a okraje spojte pomocou vidličky, aby vám vznikli pirohy. Vhoďte do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou a varte, kým všetky nevyplávajú na povrch. Vyberte.

Na panvici rozpustite maslo, pridajte strúhanku a krátko opekajte dozlatista. Pridajte pirohy a opatrne premiešajte, aby sa pirohy v strúhanke obalili. Posypte práškovým cukrom. 3. Zvyšok malín dajte do malého hrnca, pridajte asi 50 g práškového cukru a varte, kým nezískate hustejšiu omáčku. Podávajte s pirohmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa