Pirohy s malinami a so strúhankou30

Pirohy s malinami a so strúhankou

Suroviny

  • 400 g hrubej múky
  • 1 vajce
  • voda
  • 500 g malín
  • krupicový cukor
  • 200 g strúhanky
  • práškový cukor
  • soľ
  • maslo

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do preosiatej múky pridajte vajce, soľ, vodu a vypracujte tuhšie cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkajte na hrúbku 2 mm. Pohárom vykrojte kolieska a do stredu každého položte asi 2 maliny, posypte trochou krupicového cukru, polovičku cesta preložte a okraje spojte pomocou vidličky, aby vám vznikli pirohy. Vhoďte do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou a varte, kým všetky nevyplávajú na povrch. Vyberte.

Na panvici rozpustite maslo, pridajte strúhanku a krátko opekajte dozlatista. Pridajte pirohy a opatrne premiešajte, aby sa pirohy v strúhanke obalili. Posypte práškovým cukrom. 3. Zvyšok malín dajte do malého hrnca, pridajte asi 50 g práškového cukru a varte, kým nezískate hustejšiu omáčku. Podávajte s pirohmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa