Pikantný rybací guláš s cestovinou45

Pikantný rybací guláš s cestovinou

Suroviny

  • 500 g zmesi očistených rýb bez kosti (hejk
  • aljašská treska
  • kapor
  • šťuka
  • zubáč)
  • 1 väčšiu bielu cibuľu
  • olej
  • 2 lyžičky mletej sladkej červenej papriky
  • 1 červenú papriku
  • 2-3 zemiaky
  • 1,2 litra zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • po 3-4 zrnká celého čierneho a nového korenia
  • 1 čili papričku
  • 50 g cestovín mini penne
  • 4 lyžice paradajkovej omáčky
  • 1 lyžicu plnotučnej horčice
  • čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ryby nakrájame na väčšie kúsky, posypeme ich trochou soli a mletého korenia. Očistenú cibuľu nakrájanú na drobno speníme v hrnci na stredne rozpálenom oleji. Poprášime mletou paprikou, premiešame a na miernom ohni pol minúty opekáme. Pridáme červenú papriku nakrájanú na kocky alebo pásiky, očistené zemiaky pokrájané na väčšie kocky a za občasného premiešania opekáme asi 5 minút.

Zalejeme teplým vývarom, vložíme bobkový list, zrnká korenia, čili papričku zbavenú zrniečok a uvedieme do mierneho varu. Asi po 10 minútach vložíme do hrnca kúsky rýb a cestoviny. Premiešame, prilejeme paradajkovú omáčku a horčicu. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Občas veľmi zľahka premiešame, aby sa ryba nerozvarila. Varíme 8-10 minút, kým nebudú cestoviny al dente.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa