Pikantné bravčové kotlety45

Pikantné bravčové kotlety

Suroviny

  • 4 bravčové kotlety
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 3 lyžice kečupu
  • korenie
  • soľ
  • olej
  • tabasco

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Zmiešame horčicu, kečup, prelisovaný cesnak a niekoľko kvapiek tabasca. Jednu stranu mäsa natrieme zmesou a opečieme na oleji, najprv nepotretou stranou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa