Pikantná šošovica s ryžou30

Pikantná šošovica s ryžou

Suroviny

  • 1 šálka ryže
  • pol šálky šošovice
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • kari korenie
  • mleté čierne korenie
  • 1 chilli paprička
  • korenie masala
  • sušený ďumbier (zázvor)
  • pol šálky mlieka
  • soľ
  • šálka vody
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ryžu uvarte zvyčajným spôsobom. Cibuľu a cesnak nakrájajte na väčšie kúsky, mrkvu nakrájajte na kolieska. Na rozpálený olej nasypte koreniny – množstvo voľte podľa svojej chuti, z každého približne jednu čajovú lyžičku. Zamiešajte a pridajte chilli, cibuľu, cesnak, mrkvu a dve minúty duste. Následne pridajte prepláchnutú šošovicu a zalejte vodou a mliekom. Dochuťte čiernym korením a soľou a varte, kým šošovica nezmäkne. Pre menej intenzívnu štipľavosť môžete vynechať chilli papričku. Podávajte s ryžou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Ak vložíme do mlieka chrenový list, mlieko neskysne a zostane sladké aj niekoľko dní.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa