Pikantná nátierka z grilovaných farebných paprík30

Pikantná nátierka z grilovaných farebných paprík

Suroviny

  • 3-4 farebné papriky (červená
  • zelená
  • žltá)
  • olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 čili papričky (podľa chuti)
  • pažítka
  • 1 lyžica masla alebo krémového syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • nasekaná pažítka na ozdobu
  • 4 krajce opečeného kváskového chleba

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Papriky umyte, osušte a položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte asi 20 minút. Keď začne šupka paprík černieť, vyberte ich a nechajte vychladnúť. V panvici na malom množstve olivového oleja opečte nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak a nasekanú čili papričku bez zrniečok. Ku koncu vmiešajte 1 lyžicu nasekanej pažítky. Vychladnuté papriky zbavte čiernej šupky, vložte do mixéra, pridajte udusenú cibuľu s cesnakom a čili, zjemnite maslom, osoľte, okoreňte a dohladka rozmixujte. Nátierku nahrubo natrite na opečené krajce kváskového chleba a ozdobte pažítkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa