Pikantná nátierka z grilovaných farebných paprík30

Pikantná nátierka z grilovaných farebných paprík

Suroviny

  • 3-4 farebné papriky (červená
  • zelená
  • žltá)
  • olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 čili papričky (podľa chuti)
  • pažítka
  • 1 lyžica masla alebo krémového syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • nasekaná pažítka na ozdobu
  • 4 krajce opečeného kváskového chleba

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Papriky umyte, osušte a položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte asi 20 minút. Keď začne šupka paprík černieť, vyberte ich a nechajte vychladnúť. V panvici na malom množstve olivového oleja opečte nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak a nasekanú čili papričku bez zrniečok. Ku koncu vmiešajte 1 lyžicu nasekanej pažítky. Vychladnuté papriky zbavte čiernej šupky, vložte do mixéra, pridajte udusenú cibuľu s cesnakom a čili, zjemnite maslom, osoľte, okoreňte a dohladka rozmixujte. Nátierku nahrubo natrite na opečené krajce kváskového chleba a ozdobte pažítkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa