Pikantná kapustnica45

Pikantná kapustnica

Suroviny

  • 2 väčšie cibule
  • 500 g bravčového mäsa (pliecko
  • krkovička)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka muškátového orieška
  • 1 a pol lyžice mletej sladkej červenej papriky
  • 100 g sušených dubákov (alebo suchohríbov)
  • 1 kg kvasenej kapusty
  • 2 bobkové listy
  • 2 nožičky suchej čabianskej klobásy
  • 2,5 l mäsového vývaru
  • 1 malá čili paprička
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica bravčovej masti
  • chlieb ako príloha

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vo väčšom hrnci rozohrejte masť a opečte na nej očistenú a nakrájanú cibuľu. Pridajte umyté mäso nakrájané na kocky, prelisovaný cesnak, štipku muškátového orieška a na miernom ohni duste prikryté asi 30 minút, kým mäso nezmäkne. Ochuťte mletou paprikou a pridajte vopred namočené huby. Aspoň 10 minút opekajte, potom pridajte kapustu, bobkový list, nakrájanú klobásu a zalejte horúcim vývarom. Premiešajte a varte ešte 20-30 minút. Tesne pred dovarením pridajte nakrájanú dužinu čili papričky podľa chuti. Servírujte s čerstvým chlebom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa