Pikantná cibuľová polievka30

Pikantná cibuľová polievka

Suroviny

  • 2 cibule
  • 1 lyžičku hnedého cukru
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 1 čili papričku
  • 1 lyžičku sójovej omáčky
  • 1 lyžičku paradajkového pretlaku
  • štipku muškátového orieška
  • soľ
  • maslo

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na masle opečte cibuľu nakrájanú na pásiky. Pridajte cukor a keď sa roztopí, zalejte ho kuracím vývarom. Pridajte čili papričku a nechajte variť 10 minút.
2.Papričku vyberte, pridajte sójovú omáčku, paradajkový pretlak, štipku muškátového orieška a soľ. Krátko povarte a podávajte s opečenou bagetou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa