Petržlenové hranolčeky s cesnakovým dipom30

Petržlenové hranolčeky s cesnakovým dipom

Suroviny

  • 8-9 petržlenov
  • olivový olej
  • morská hrubozrnná soľ
  • Na dip: 150 ml kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie
  • nasekaná kôprová vňať

Náročnosť receptu

jednoduchý

94%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Petržleny očistite a nakrájajte na hrubšie hranolčeky. Rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkajte olejom a posypte soľou. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 20 až 25 minút do ružova. Kyslú smotanu dobre vymiešajte s očisteným a pretlačeným cesnakom. Ochuťte štipkou soli, korením a najemno nasekanou kôprovou vňaťou. Podávajte k teplým alebo aj studeným petržlenovým hranolčekom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa