Petržlenová polievka30

Petržlenová polievka

Suroviny

  • 300 ml oleja
  • 300 g koreňového petržlenu
  • 1 cibuľa
  • 300 g zeleru
  • 1 lyžica masla
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • postrúhaný muškátový oriešok

Náročnosť receptu

jednoduchý

87%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Petržlen ošúpte, 100 g z neho pokrájajte na tenké rezance a opatrne ich vypražte na rozpálenom oleji. Po vybratí z oleja ich odkvapkajte na papierovej utierke. Cibuľu a zeler ošúpte a so zvyšným
petržlenom nadrobno pokrájajte. Opečte na rozohriatom masle. Opečenú zeleninu zalejte zeleninovým vývarom a varte 15 minút. Pridajte smotanu, petržlenovú vňať a rozmixujte. Nakoniec
osoľte a okoreňte mletým čiernym korením a štipkou muškátového orieška.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa