Pestrý šalát15

Pestrý šalát

Suroviny

  • celozrnné cestoviny
  • eidam
  • hydinová šunka
  • paradajky
  • papriky
  • šalátové uhorky
  • kukurica
  • biely jogurt
  • soľ
  • bazalka
  • korenie podľa chu

Náročnosť receptu

jednoduchý

84%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme. Eidam, šunku, paradajky a uhorku nakrájame na malé kocky rovnakej veľkosti a pridáme ich spolu s kukuricou k cestovinám. Zalejeme to jogurtom alebo jogurtovou omačkou, ochutíme soľou, bazalkou a dochutíme podľa chuti. Autor: čitateľka Andrea

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa