Perníkové muffiny45

Perníkové muffiny

Suroviny

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 hrnčeky práškového cukru
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 2 vajcia
  • 2 PL kakaa
  • 1 prášok do perníka
  • pol prášku do pečiva
  • Na ozdobu:
  • čokoládová poleva tmavá
  • biela čokoláda
  • farebná ryža

Náročnosť receptu

stredne náročný

70%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do väčšej misy dajte polohrubú múku, pridajte cukor, mlieko, olej, vajíčka, prášok do perníka, polovičku prášku do pečiva a dobre zamiešajte. Na záver ešte pridajte dve lyžice kakaového prášku. Do formy na muffiny povladajne papierové košíčky. Do 2/3 každého košička dajte cesto a upečte pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Tieto muffiny si potom môžete podľa vlastnej fantázie ozdobiť.

Tip na ozdobu: Upečené muffiny "potiahnite" hrubšou vrstvou čokolády, ktorá by nemala byť moc riedka, aby nestekala. Obliate muffiny nechajte stuhnúť.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa