Pečienka z diviaka45

Pečienka z diviaka

Suroviny

  • 500 g stehna z diviaka
  • 200 g bravčového bôčika
  • 100 g údenej slaniny
  • cibuľa
  • 3 žemle
  • 2 vajcia
  • cesnak
  • soľ
  • čierne korenie
  • tymián
  • majorán
  • mletá červená paprika
  • bravčová masť
  • múka

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, korenie, údenú slaninu pokrájanú na kocky, rozmiešame. Na pekáči tvarujeme šišky, podlejeme vodou a upečieme. Do výpeku zamiešame trošku múky, masti a mletej papriky, rozmiešame a 10 minút povaríme. Podávame so zemiakmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa