Pečený cesnak s tekvicou a so zemiakmi45

Pečený cesnak s tekvicou a so zemiakmi

Suroviny

  • 2 hlavičky cesnaku
  • 4 kolieska tekvice na pečenie
  • 2 zemiaky
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • vetvičky rozmarínu
  • cesnakový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kolieska tekvice spolu so zemiakmi očistíme a nakrájame na kúsky. Rozložíme ich do vymastenej zapekacej misy, osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Navrch dáme rozkrojené polovičky cesnaku a pokvapkáme cesnakovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. Krátko pred dopečením pridáme vetvičky rozmarínu a spolu dopečieme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa