Pečené pstruhy s cviklovou salsou45

Pečené pstruhy s cviklovou salsou

Suroviny

  • 2 pstruhy
  • hladká múka
  • 2 lyžice mletých mandlí
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • Na cviklovú salsu: 2 malé cvikly
  • 6 jarných cibuliek
  • 1 čili paprička
  • 1 lyžica nasekanej mäty
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cviklu ošúpeme a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a nakrájame na malé kocky. Pridáme očistené a na tenko nakrájané jarné cibuľky a nadrobno nakrájanú čili papričku. Posypeme nadrobno nakrájanou mätou a dochutíme citrónovou šťavou, olejom, soľou a mletým čiernym korením. Salsu necháme dobre vychladnúť. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Umyté, osušené pstruhy osolíme, okoreníme a obalíme v zmesi hladkej múky a mletých mandlí. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút dozlatista.
Rybu podávame s cviklovou salsou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa