Pečené pstruhy s cviklovou salsou45

Pečené pstruhy s cviklovou salsou

Suroviny

  • 2 pstruhy
  • hladká múka
  • 2 lyžice mletých mandlí
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • Na cviklovú salsu: 2 malé cvikly
  • 6 jarných cibuliek
  • 1 čili paprička
  • 1 lyžica nasekanej mäty
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cviklu ošúpeme a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a nakrájame na malé kocky. Pridáme očistené a na tenko nakrájané jarné cibuľky a nadrobno nakrájanú čili papričku. Posypeme nadrobno nakrájanou mätou a dochutíme citrónovou šťavou, olejom, soľou a mletým čiernym korením. Salsu necháme dobre vychladnúť. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Umyté, osušené pstruhy osolíme, okoreníme a obalíme v zmesi hladkej múky a mletých mandlí. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút dozlatista.
Rybu podávame s cviklovou salsou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa