Párty tyčinky30

Párty tyčinky

Suroviny

  • 250 g polohrubej múky
  • polovica vrecúška kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 200 g masla
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • mlieko podľa potreby
  • tuk na vymastenie plechu
  • strúhaný syr
  • vajce

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva a osolíme. Pridáme zmäknutý tuk, tvaroh a vypracujeme vláčne cesto. Podľa potreby pridáme trochu mlieka. Cesto vyvaľkáme na plát asi 4 mm hrubý, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme syrom, prípadne osolíme. Pokrájame na pásiky, ktoré poukladáme na tukom vymastený plech. Vložíme do dobre vyhriatej rúry a upečieme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa