Parížsky šalát15

Parížsky šalát

Suroviny

  • 500kg dietnej salámy
  • 1 pohár zavarenej kápie
  • 3 väčšie uhorky
  • 1 cibuľka
  • malá konzerva kukurice
  • 5 na tvrdo uvarených vajec
  • 1 nátierkové maslo prírodné
  • majolenka
  • korenie
  • ML horčice
  • ML práškového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

61%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Salámu pokrájame na slížiky, kápiu, uhorky, cibuľku pokrájame na drobno, vajíčka pretlačíme a pridáme kukuricu, v miske si rozmiešame nátierkové maslo, majolenku, pridáme horčicu, korenie a práškový cukor. Dôkladne vymiešame a pridáme do surovín, necháme aspoň 2 hodinky postáť a podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa