Paradajkovo-paprikové cestoviny30

Paradajkovo-paprikové cestoviny

Suroviny

  • balíček kolienok
  • 4 veľké papriky
  • 1 paradajka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • kyslá smotana
  • kôpor
  • polievková koreniaca zmes.

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Paradajku a papriky očistíme a nakrájame na kocky. V panvici zohrejeme trošku olivového oleja, pridáme doň zeleninu, pretlačíme cesnak a podlejeme deci vody. Po chvíli dusenia pod pokrievkou pridáme kôpor a dochutíme korením. Keď zelenina zmäkne, premiešame ju s cestovinami a trochou kyslej smotany.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa