Papriková polievka so šafranom a smotanou30

Papriková polievka so šafranom a smotanou

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 6 žltých paprík
  • 2 lyžice masla
  • štipka šafranu
  • 200 ml pomarančovej šťavy
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 rajčiny
  • 50 g cukety

Náročnosť receptu

stredne náročný

96%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu a zázvor ošúpte a pokrájajte nadrobno. Stred paprík sosemenami vyberte, dužinu pokrájajte a všetko spolu na rozohriatom masle opečte.Šafran zalejte 2 lyžicami horúceho zeleninového vývaru a nechajte chvíľu postáť. K opečenej zelenine pridajte šafran s vývarom, zvyšný vývar, pomarančovú šťavu a varte 15 minút. Pridajte smotanu a prevarte. Podľa chuti osoľte, okoreňte a rozmixujte. Rajčiny narežte do kríža, vložte na 30 sekúnd do vriacej vody, potom ich preložte na chvíľu do studenej vody. Ošúpte ich, vyberte semienka a pokrájajte. Cuketu umyte, lyžicou vyberte stred a pokrájajte. Polievku pred podávaním ozdobte rajčinami a cuketou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa