Paľkova čína45

Paľkova čína

Suroviny

  • 1/2 kg vykosteného bravčového karé (bravčové stehno)
  • 2 veľké cibule
  • soľ
  • mletá paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • maggi
  • worčestrová omáčka

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso pokrájame na tenké rezance, pokrájame cibuľu nadrobno, pridáme všetky ingrediencie, dáme do misy alebo menšieho hrnca, navrch zalejeme olejom. Prikryté necháme v chladničke odstáť 12 hodín (najlepšie z večera do rána). Pred podávaním mäso orestujeme najlepšie v tom istom hrnci, kde sme mäso naložili. Podávame s ryžou a uhorkovým šalátom. Je to výborné, väčinou toto jedlo podávam pri návšteve, mám menej práce a doposiaľ každý veľmi chválil.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa