Ovocný šalát30

Ovocný šalát

Suroviny

  • 3 jablká
  • 1 hruška
  • 3 marhule
  • 3 pomaranče
  • príp
  • iné druhy ovocia podľa sezóny a chuti
  • 1 pohár broskyňového kompótu
  • 100 g cukru
  • 2 poháriky koňaku
  • šťava z 1 pomaranča a z 1 citróna

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Čím viac druhov ovocia, tým je šalát chutnejší. V sezóne použijeme napr. aj jahody a maliny. V zime použijeme kompóty. Ovocie umyjeme, olúpeme, pokrájame na kolieska. Zmiešame a dáme odležať na niekoľko hodín. Podávame v hlbšej sklenej miske. Je vhodný na slávnostné príležitosti. Vďační stolovníci budú naň dlho spomínať. A nielen naň, ale aj na hostiteľa.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa