Ovocný šalát s broskynkami30

Ovocný šalát s broskynkami

Suroviny

  • 300 g jabĺk
  • 300 g broskýň alebo nektariniek
  • 100 g hrozna
  • citrónová šťava
  • 60 g práškového cukru
  • 30 g olúpaných mandlí
  • šľahačka.

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Jablká umyjeme, pokrájame na tenké plátky a poukladáme do misy. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Broskyne umyjeme a pokrájame na menšie kúsky a pridáme k jablkám. Pridáme semiačok zbavené hrozno, posypeme práškovým cukrom a premiešame. Nakoniec ozdobíme šľahačkou a posypeme mandľami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa