Ovocný punč s džinom a vínom15

Ovocný punč s džinom a vínom

Suroviny

  • 700 ml džinu Hendrick's
  • 700 ml dezertného vína madeira
  • 6 kúskov citrónovej kôry
  • 1 pomaranč nakrájaný na plátky
  • 3 kúsky ananásu
  • 90 ml medu
  • 30 ml čerstvej citrónovej šťavy
  • 3 klinčeky
  • štipka mletého muškátového orieška
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička trstinového cukru
  • Na ozdobu: plátky pomaranča
  • klinček

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetky suroviny dáme do veľkého hrnca a na miernom ohni ohrievame asi 20 minút. Horúci punč prelejeme do punčovej nádoby alebo do kanvice a ozdobíme. Podávame napríklad s medovníčkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Zrazené mlieko použijeme na prípravu omeliet a lievancov, budú kyprejšie a jemnejšie.
  • Vajcia na tvrdo varíme 8 až 10 minút, na hniličku 4 až 5 minút, na mäkko 2,5 až 3 minúty. Čas varenia počítame od chvíle, keď voda začne vrieť
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa