Ovocné rezy so želé45

Ovocné rezy so želé

Suroviny

  • 160g polohrubej múky
  • štvrť balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 120ml mlieka, 90g práškového cukru, 120ml oleja
  • 1 vajce
  • 2 lyžice kakaa
  • Smotanová plnka: 300g syra Philadelphia
  • 200g hustého bieleho jogurtu
  • 200ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 150g práškového cukru
  • 6 plátkov želatíny
  • Ovocná plnka: miešané kompótové ovocie
  • 1 balenie červeného tortového želé
  • 160g polohrubej múky
  • štvrť balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 120ml mlieka
  • 90g práškového cukru
  • 120ml oleja
  • 1 vajce
  • 2 lyžice kakaa

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V mise spolu zmiešame preosiatu múku s kakaom, kypriaci prášok, mlieko, práškový cukor, olej a vajce. Cesto dáme na hlboký, vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 28 x 18cm. Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia a necháme vychladnúť. Syr vymiešame s práškovým cukrom, jogurt s vanilínovým cukrom a spolu zmiešame. Pridáme smotanu vyšľahanú dotuha, citrónovú šťavu a želatínu pripravenú podľa návodu, ktorú sme rozpustili v ovocnej šťave. Na vychladnuté cesto natrieme plnku a necháme stuhnúť. Potom navrch smotanovej plnky rozložíme scedené kompótové ovocie a zalejeme tortovým želé, ktoré sme pripravili podľa návodu. Krájame po stuhnutí.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa